Ofte stillede spørgsmål

Hvordan sender jeg min tekst til korrektur?


Send din tekst til info@dokumentfokus.dk, så får du hurtigt et svar med pris og leveringstid. Når du har accepteret tilbuddet, modtager du den rettede tekst retur som beskrevet i teksten nedenfor.

Du kan også stille spørgsmål og bestille korrektur via telefon eller kontaktformular. Du er meget velkommen til at henvende dig og reservere tid til din tekst, før den er færdig (anbefales).


Hvad koster det?


Prisen afhænger af, hvilket korrekturniveau man vælger, og hvor lang teksten er. En normalside er på 2400 tegn inkl. mellemrum. Se tekstens længde i Word under: gennemse-ordoptælling-tegn (med mellemrum). Del med 2400, og du har antal normalsider. Korrekturniveauer og priser ses her. Timebetaling efter aftale er også muligt.
Betaling: Du modtager en faktura pr. mail, som du betaler ved bankoverførsel. Offentlige institutioner modtager en e-faktura.


Hvor lang tid tager korrekturlæsningen?


Mindre opgaver (< 20 sider) tager en dag. Opgaver på ca. 50 sider tager to til tre dage, og opgaver på ca. 100 sider tager fire dage. Korrekturniveau 1 tager kortere tid, andre filformater end Word kan tage længere tid. Ved korrekturniveau 2 og 3 bør du derefter selv bruge nogle timer på at gennemgå kommentarer til teksten. Ovenstående gælder, hvis du har reserveret tid i forvejen. Kontakt Dokumentfokus, hvis du ikke har reserveret tid, så finder vi en tid, der passer dig. Husk, at professionel korrekturlæsning tager tid. Det er til din fordel, at korrekturlæseren bruger tid på teksten, og derfor tilbyder Dokumentfokus kun dag til dag-levering af max. 20 sider (30 sider korrekturniveau 1). Dag til dag-levering pålægges 25 % i hastegebyr.


Hvilket filformat skal jeg bruge?


Dokumentfokus kan modtage de fleste filformater, men Word er det optimale valg. Kontakt

venligst Dokumentfokus, hvis du har spørgsmål til filformater.


Hvordan får jeg min tekst retur?


Word-dokumenter

Den rettede tekst bliver sendt til din mailboks. I dokumentet kan du se alle rettelserne, som du så accepterer eller afviser. Ønsker du ikke selv at gennemgå teksten efter korrektur, kan du få et dokument, der er klar til brug. Bemærk, at der ved korrekturniveau 2 og 3 vil være kommentarer til teksten i kommentarbokse, disse bør du altid gennemgå, da de indeholder forslag til at optimere din tekst yderligere.

Hvis du har problemer med at bruge rettefunktionen i Word, kan du naturligvis få hjælp til dette.


Pdf-dokumenter

Har du sendt din tekst som et pdf-dokument, får du dokumentet tilbage med markeringer af, hvad der skal rettes. Rettelserne skal du så selv derefter tilføje den oprindelige fil. Retteprocessen er mere tidskrævende end i Word – både for dig og for korrekturlæseren. Derfor er det også 25 % dyrere at få læst korrektur på et pdf-dokument end på et Word-dokument. Har du mulighed for at sende teksten som en Word-fil, vil dette være en både nemmere og billigere løsning for dig.


Korrekturlæsning af hjemmesider og andre filformater

Hvis du vil have en hjemmeside korrekturlæst, eller hvis du fremsender teksten i andre filformater end de ovennævnte, får du en liste med rettelser tilsendt. Listen er skrevet i Word. Rettelserne til teksten indfører du derefter selv i den oprindelige fil eller på hjemmesiden. Du kan også vælge at få rettelserne tilføjet direkte på udprint af teksten. Disse korrekturformer er tidskrævende og derfor 25 % dyrere end korrektur af et Word-dokument. Du kan evt. overveje muligheden for at sende teksten som en Word-fil.

Dokumentfokus læser korrektur på bl.a.:

 • rapporter
 • fagbøger
 • bachelorprojekter, specialer og afhandlinger
 • blogs
 • skønlitteratur
 • hjemmesider
 • årsberetninger
 • pjecer
 • patientinformation
 • indlægssedler
 • SOP'er.